17 Kasım 2011

ÇİN PİLAVI


Çin Pilavı
Farklı zamanlardan farklı Çin Pilavları

Her ne kadar adı Çin Pilavı ise de aslında soğuk doyurucu bir salata türü. Çin pilavları yağsız lapa ve yapışık bir şey. Türk pilav kültürü ve damak tadına alışık olanların orjinal Çin pilavını Türk pilavına tercih edeceklerini pek sanmıyorum.

MALZEMELER:
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 Su bardağı su
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 Adet haşlanmış havuç
  • 4-5 Adet salatalık turşusu
  • 5-6 Dal taze soğan
  • 1/2 Demet dereotu
  • 1 Küçük konserve bezelye
  • 1 Adet limon suyu
  • Karabiber+tuz
HAZIRLANIŞI:
  1. Pirinci 1 saat öncesinde kaynar su ve tuz içinde bekletin.
  2. Zeytinyağını teflon tavada biraz ısıtın iyice yıkanmış princi, 3 su bardağı kaynar suyu ve tuzu normal pilav gibi   pişirin. Pilavınızı ara sıra kaşığın tersiyle karıştırıp tane tane olmasını sağlayın ve soğumaya bırakın.
  3. Havuçları haşlayıp küp küp doğrayın.
  4. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın.
  5. Taze soğanları ve dereotunu ince ince doğrayın.
  6. Bezelyeyi yıkayın ve süzün.
  7. Soğumuş pilavı ve tüm malzemeyi, zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi karıştırın.
  8.  Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder