21 Kasım 2011

EKŞİLİ KURU PATLICAN DOLMASI


MALZEMELER:

  • 300 gr. eti satır kıyması yapın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 300 gr. pirinç
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 Adet ince doğranmış yeşil biber
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası (tepeleme değil)
  • 2 Yemek kaşığı domates salçası (tepeleme değil)
  • 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kurutulmuş patlıcan


HAZIRLANIŞI:

  1. Satır kıyması yaptığınız yani bıçakla tahta üzerinde minik parçalara ayırdığınız eti tuz ve biberlerle ovunuz diğer tüm malzemeyle beraber yoğurunuz. Eti yarı buzlu iken robotta çekebilirsiniz o da satır kıymasına benziyor.
  2. Patlıcanları bol su dolu bir tencere içinde yumuşayana kadar kaynatınız.15 dak. daha bu sıcak suda bekletiniz ve suyunu süzünüz.
  3. Patlıcanları fazla bastırmadan biraz gevşek olarak doldurunuz.
  4. Tencereye diziniz üstlerini birer parça domates ile kapatınız.
  5. 1 Su bardağı su koyunuz ve zeytinyağını üzerine gezdiriniz. 
  6. Önceden ıslattığınız 2 yemek kaşığı tane sumağı (1 çay bardağı suda)  ilave ediniz.
  7. İyice pişen dolmalarınızı 10 dak. dinlendikten sonra servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder