MALZEMELER:
- 300 gr. eti satır kıyması yapın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 300 gr. pirinç
- 1 adet doğranmış soğan
- 1/3 demet maydanoz
- 1 Adet ince doğranmış yeşil biber
- 1 Yemek kaşığı biber salçası (tepeleme değil)
- 2 Yemek kaşığı domates salçası (tepeleme değil)
- 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağ
- Kurutulmuş patlıcan
HAZIRLANIŞI:
- Satır kıyması yaptığınız yani bıçakla tahta üzerinde minik parçalara ayırdığınız eti tuz ve biberlerle ovunuz diğer tüm malzemeyle beraber yoğurunuz. Eti yarı buzlu iken robotta çekebilirsiniz o da satır kıymasına benziyor.
- Patlıcanları bol su dolu bir tencere içinde yumuşayana kadar kaynatınız.15 dak. daha bu sıcak suda bekletiniz ve suyunu süzünüz.
- Patlıcanları fazla bastırmadan biraz gevşek olarak doldurunuz.
- Tencereye diziniz üstlerini birer parça domates ile kapatınız.
- 1 Su bardağı su koyunuz ve zeytinyağını üzerine gezdiriniz.
- Önceden ıslattığınız 2 yemek kaşığı tane sumağı (1 çay bardağı suda) ilave ediniz.
- İyice pişen dolmalarınızı 10 dak. dinlendikten sonra servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder