30 Kasım 2011

MANTAR KURABİYE

MALZEMELER:

  • 125 gr. yumuşak tereyağ veya margarin
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 paket mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilin

HAZIRLANIŞI:

  1. Tüm malzemeyi yoğurun. Hamur elinizi bırakana kadar un ekleyebilirsiniz ne kadar yumuşak  kıvamda olursa o kadar lezzetli oluyor.
  2. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
  3. Yarısını fındığa, fıstığa veya cevize bulayın.
  4. Yarısına da yuvarlak küçük bir tuzluk kapağı ile veya ruj kapağı ile önce kakaoya sonra kurabiyeye batırın ve mantar görüntüsü verin.
  5. Orta hararetli soğuk fırına sürün ve pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder