MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
- 125 gr. yumuşak tereyağ veya margarin
- 1/4 su bardağı un
- 1 paket mısır nişastası
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilin
HAZIRLANIŞI:
- Tüm malzemeyi yoğurun. Hamur elinizi bırakana kadar un ekleyebilirsiniz ne kadar yumuşak kıvamda olursa o kadar lezzetli oluyor.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
- Yarısını fındığa, fıstığa veya cevize bulayın.
- Yarısına da yuvarlak küçük bir tuzluk kapağı ile veya ruj kapağı ile önce kakaoya sonra kurabiyeye batırın ve mantar görüntüsü verin.
- Orta hararetli soğuk fırına sürün ve pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder