Ev Açması |
- 1 Yumurta,
- 1 Çay bardağı su,
- 1 Çay bardağı süt,
- 1 Çay bardağı sıvıyağ,
- 1 Tatlı kaşığı tuz,
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker,
- 3-3,5 Su bardağı un,
- 1,5 Talı kaşığı kuru toz maya,
- İçine koymak için beyaz peynir,
- Üzerine sürmek için 1 yumurta,
- Çörekotu ve susam,
HAZIRLANIŞI:
- Tüm malzemeler yoğurulur.
- Hamurun kabarması beklenmeden 16 beziye ayrılır.
- Herbir bezinin üzerine biraz bastırılıp 1 tatlı kaşığı tereyağ konur ve tekrar kapatılır.
- Tüm beziler teker teker bir kahvaltı tabağı büyüklüğünde açılır ortasına peynir ince uzunca serilir ve kıvrılır çubuk haline gelen bezi kendi etrafında da kıvrılarak rulo yapılır ve uç kısmı alta konur.
- Tepside 10 dak. kabarması beklenir. Üzerine yumurta sürülür çörekotu veya susamla süslenir.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder