Yapraklar taze taze dalından koparılır. |
Kaynar suya atılır 1-2 dakika arada bir çevrilir ve rengi değişince sudan alınır. Yapraklar şekideki gibi mümkün olduğu kadar küçük sarılır. |
Üzerine salçalı sos yapılarak ve yanında yoğurtla serviz yapılır hatta bizim Kayseri'de üzerine bolca yogurt dökülerek yenir ama ben fotoğrafta yapraklar görünsün diye yoğurtlamadım. |
MALZEMELR:
- 2 Adet soğan,
- 300 gr. kadar kıyma,
- Kıymanızın hacmine yakın miktarda prinç
- 1/2 Demet dereotu,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Çay kaşığı karabiber,
- 3 Yemek kaşığı zeytinyağı,
- Soğanlar mümkün olduğu kadar küçük doğranır.
- Prinç yıkanır ve suyu süzülür.
- Dereotu 3-4 mm. uzunluğunda doğranır.
- Diğer tüm malzemeler eklenir ve güzelce yoğurularak karıştırılır.
- Bir taşım kaynamış ve ılımış olan yapraklar şekildeki gibi sarılır.
- Düdüklü tencereye dizilir, üstteki yapraklar görününceye kadar su eklenir ve yaklaşık 40 dak. pişirilir.
- Yaprak sarmasının renginin kararmaması için piştikten sonra tencerenin kapağının fazla açık bırakılmaması tavsiye olunur.
- Üzerine salçalı yağ yapılır. Bilmeyenler için kısaca 1-2 yemek kaşığı tereyağ eritilir, 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenir ve yağda biberin kokusunu Alana kadar kızdırılır, 1-2 yemek kaşığı salça eklenir ve kavrulur. 1 çay bardağı su eklenir ve bir taşım kaynatılır.
- Yaprak sarması bolca yogurtla (arzuya gore sarımsaklı) ve üzerine salçalı yağla yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder