Annemin çeyizinden kalan antika sürahide frambuazlı limonata |
MALZEMELER:
- 1Kg. kadar kalın kabuklu limon
- 500 gr. frambuaz (ahududu)
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 5-6 lt. su
HAZIRLANIŞI:
- Limonlar iyice yıkanır. Kabukları ya kalın rende ile rendelenir ya da bıçakla soyulup rondodan geçirilir.
- Limon kabukları 2 su bardağı toz şekerle iyice yoğurulur.
- Tüm limonlar sıkılır ve limon kabuklarına eklenir.
- Frambuzalar blendırda iyice püre yapılır ve limonataya eklenir.
- En az 5 lt. içme suyu eklenir.
- Tadına bakılır ve şekeri ve suyu damak tadınıza göre arttırılır.
- Vaktiniz varsa servisten önce limonatanız kabuklarla birlikte buzdolabında birkaç saat bekletilir ki limon kabuklarının aroması iyice çıksın.
- Limonata tel süzggeçten geçirilir ve servis edilecek sürahilere doldurulur.
- Afiyet şeker bal olsun bu arada bizim çocuklar bayıldılar bu günü hiç unutmayacağız anne dediler.
O kadar guzel bir icecekki annem yapsa limonlu bezeli payin yanina da ne de guzel gider mmmhhh enfes
YanıtlaSilCanım benim senin gibi akıllı blogları tarifleri takip eden hanım bir kız eminim bu içeceği yapabilir belki de annene başka konularda yardımcı olursan o da geri kalan zamanını ve enerjisini sana bu içeceği yapmakta kullanabilir çünkü her anne çocuğuna gücünün ve imkanının yettiği ölçüde en iyisini yapmayı arzular sen de anne olunca anlayacak ve ona hak vereceksin. :)))
YanıtlaSil