Patlıcan Közlemesi malum başlı başına bir lezzet olduğu için her türlü salatası da güzel oluyor |
- 4-5 Adet patlıcan,
- 1 Adet kırmızı soğan,
- Bir tutam maydanoz,
- Tuz+karabiber,
- Zeytinyağ+limon
- Kırmızı pul biber,
- Sumak,
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanlar fırının ızgara ayarında ya da gazlı ocaklarda közleme aletinin üzerinde her tarafı eşit olacak şekilde közlenir. Kabukları soyulur ve doğranır.
- Kırmızı soğan soyulur, yıkanır ve doğranır.
- Maydanozlar yıkanır ve doğranır.
- Zeytinyağ ve limon suyu herhangi bir salataya konur miktarda eklenir.
- Diğer tüm baharatlar da arzunuza göre eklenir. Daha önce hiç salata yapmamış olan gençler veya bay takipçiler için birer silme tatlı kaşığı konabilir. Tüm malzeme güzelce karıştırılır ve afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder