25 Ocak 2014

KUZU TANDIR

Kuzu Tandır
MALZEMELER:
  • Arzu ettiğiniz kadar kuzu fırınlık ya da kuzu tandır diye satılan parça et,
  • 1 Adet soğan,
  • 1 Adet elma,
  • Tuz,
  • Tane karabiber,
  • 2-3 Adet defne yaprağı,
  • 2 Su bardağı su,

HAZIRLANIŞI:
  1. Tencerenin altına bir kat yağlı kağıt serin,
  2. Üzerine etleri yıkayıp koyun,
  3. Soğanı soyup ikiye bölüp tencerenin karşılıklı iki yanına bırakın.
  4. Elmayı ortadan ikiye bölüp tencerinin diğer iki yanına karşılıklı bırakın.
  5. Etleri koyarken fazlaysa her katı yeterince tuzlayın ve tane karabiber atın.
  6. Defne yapraklarını da aralara bırakın.
  7. 2 Su bardağı kadar su koyun. 
  8. Önce biraz hararetli ateşe koyun etin suyu kaynayınca altını iyice ama kaynayacak kadar kısın.
  9. Tencerenin ağzının iyice kapalı olmasına fazla hava kaçırmamasına dikkat edin bunu sağlamak için ya eski usul tencerin kapağını hamurlayın ya da alüminyum folyoyla iyice iki kat sarıp üstüne kapağı koyun. Alüminyum folyonun zararını önlemek için önce yağlı kağıt serin sonra folyoyla kapatın ki sürekli buharlaşan su folyoya değip geri yemeğe düşmesin. Ben demir tencerede yaptım; tencerenin kapağı bir hayli ağır olduğundan dolayı fazla hava kaçırmadığı için folyoyla sarmadım.
  10. Yaklaşık 4-4,5 satte pişen tandırınızı sakın yalnız bırakmayın arada sesinden arada kapağı açıp kontrol edin bir yanda hazırda kaynar su bulundurun ve etin suyu azaldıysa ilave edin. Suyu kalmayınca kaynama sesi değişiyor etin yağında cızırdıyor dikkat ederseniz farkediyorsunuz. Afiyet olsun davetler ve özellikle ramazanlarda oldukça doyurucu ve göz dolduran bir yemek oluyor yanına bir pilav ve birkaç çeşit salatayla......

1 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK:)BİZ ET VURMASIDA DERİZ...HARİKA OLUR SANKİ MİS GİBİ KOKUSU GELDİ...AFİYETLER OLSUN SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil