Yeşil mercimek yemeği |
- 1 Büyük su bardağı önceden yıkanmış ve ıslatılmış yeşil mercimek,
- 100-200 Gr. kadar kıyma arzunuza göre kıyma az da olsa lezzet veriyor,
- 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ+2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağ,
- 2 Adet orta boy soğan,
- 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
- 2 Yemek kaşığı salça,
- Mercimekler batacak kadar kaynar su,
- 1 Tatlı kaşığı tuz,
HAZIRLANIŞI:
- Tercihen ayrı bir teflon veya seramik tava içerisinde kıyma kısık ateşte tahta kaşığın tersiyle ezilerek pişirilir.
- Kıymanın suyu çekilince yağlar eklenir ve tereyağ eritilir.
- İnce doğranmış soğan eklenir be pembeleşene kadar arda karıştırılır.
- Kırmızı biber eklenir ve kokusu çıkması için karıştırılarak bir an beklenir.
- Salça eklenir ve karıştılırarak bir taşım kavrulması sağlanır.
- NOT: Buraya kadar olan işlemi düdüklü tencerenin içinde yapmış olsaydık yanan tencere dibi yemeğin suyunu karartacaktı o yüzden benim titiz annem bu işlemi teflon tavada yapar ve sonrasında bu yemeğin dip kısmını düdüklü tencereye alır. Bu tip püf noktaları da sanırım başka bir yerde bulamazsınız.
- Bu karışımı düdüklüye aldıktan sonra suyundan süzülmüş mercimek eklenir ve karıştırılır.
- Tuz ve mercimekler batacak kadar tercihen kaynar su eklenir.
- Düdüklünün ağzı kapanır ve 10-15 dakika pişirilir. Ben biraz tane tane sevdiğim için 12 dakikayı geçirmiyorum siz arzunuza ve tencerenizin performansına göre pişirme süresini ayarlarsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder