İknci denemem daha ince oldu |
MALZEMELER:
- 2 Su Bardağı kısa Osmancık Pirinci (Calrose)
- 1 tatlı kaşığı tuz (orjinal suşiye tuz konmuyor ama ben Türk damak tadına uysun diye biraz koyuyorum.)
- 1 Yemek kaşığı sirke (orjinal suşide toz sirke kullanılıyor)
- 4 Su Bardağı kaynar su
- 1/2 Paket deniz yosunu
- Jülyenden ince ve uzun olacak şekilde doğranmış havuç
- Jülyenden ince ve uzun olacak şekilde doğranmış salatalık
- Ton Balığı (Türk damak tadına uyarlamak için ton balıklı yapıyorum normalde suşiyi sevmeyenler bile severek yiyorlar.)
- Somon Füme
- Arzu edilirse orjinalinde sık kullanılan çiğ yengeç bacağı da konabilir.
- Soya sosu
- Wasabi ve zencefil macunu
- Hazır macun bulamadıysanız soya sosunun içine taze zencefili incecik rendeleyerek de zencefilli bir sos elde edebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI:
- Pirinci, suyu, tuzu ve sirkeyi orta ateşte hafif lapa olacak şekilde pişirin gerekirse biraz daha kaynar su ekleyin.
- Pilav ılıyınca deniz yosunu yaprağını ikiye bölün bir tarafı fazla bir tarafı az olacak şekilde (2/5+3/5 gibi)
- Büyük olan deniz yosununu bir kaşık fotoğrafta gördüğünüz aletin üstüne koyun içice 3-4 mm. kalınlığında pirinci bir kaşık yardımıyla serin üstüne ince uzun doğranmış sebzelersen veya balık çeşitlerinden birini serin aletin içinde rulo yapın elinizle biraz sıkın ve aleti açın ikişer parmak kalınlığında kesin. Servis tabağına alın.
- Küçük olan deniz yosununu fotoğrafta gördüğünüz aletin üstüne koyun içice 3-4 mm. kalınlığında pirinci bir kaşık yardımıyla serin aletin üstünde ters çevirin üstüne ince uzun doğranmış sebzelersen veya balık çeşitlerinden birini serin aletin içinde rulo yapın elinizle biraz sıkın ve aleti açın ikişer parmak kalınlığında kesin. Servis tabağına alın. Dışı pirinçli olan suşiler afiyetle yemeğe hazır hale geldi.
- Servis yaparken soya sosunu küçük bir kaseye koyun. Bulabilirseniz birer tane de wasabili ve zencefilli soya sosu hazırlayın tek yapmanız gereken 1/2 kahve fincanı kadar soya sosu ile tüpte kullanıma hazır hale getirilmiş wasabiyi veya zencefili 1 çay kaşığı kadar sıkıp karıştırmak.
- Sushileri bu soslardan birine batırıp afiyetle yiyin.
Kesmeden önceki hali |
Sarı olanlar susama batırıldılar |
Yeme de yanında yat görüntüsündeki sushilerin son hali |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder