MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
FARKLI GÜNLERDEN FARKLI ENSTANTENELER |
MALZEMELER:
- 1 Adet soğan
- 4 Adet kereviz
- 1 veya 2 adet ayva
- 1 Adet patates
- 2 Adet portakal suyu
- 1 Adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 Adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Cılgalan biberi)
- 5-6 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- Arzu ederseniz kerevizin yaptaklarını da doğrayın
HAZIRLANIŞI:
- Tüm sebzeleri (kerevizleri kalınca)soyun, yıkayın , iri küpler halinde doğrayın, karıştırın ve düdüklü tencereye alın,
- Geri kalan sıvı malzemeleri ve baharatı ayrı bir kapta karıştırın ve sebzelerin üzerine dökün,
- 9-10 dak. düdüklü tencere de pişirin.
- Biraz soğuduktan sonra kapağını açıp servis tabağına alın.
- Doğranmış kereviz yapraklarını ister pişmeden önce ister piştikten sonra üzerine süs olarak dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder