MALZEMELER:
- 1 Çay bardağı toz şeker
- 4 Yumurta
- 1 Su bardağı toz şeker
- 2 Kahve fincanı mısır nişastası
- 2 Kg. süt
- 1 paket vanilin
- 1 Çay bardağı toz şekeri büyük bir çelik tencerede karamel rengini alıncaya kadar yakın. Kansorejen etkisi olmasın diye ben fazla yakmıyorum.
- Şekerle nişastayı bir kase içinde karıştırın.
- Yumurtaları mikserle çırpın, nişasta-şeker karışımını ve sütü ekeyin.
- Bu karışımı yanmış şekerin üstüne döküp karıştırarak ocakta pişirin.
- Kaynayınca vanilini ekeyin.
- Kaselere dökün ve buzdolabında muhafaza edin servis yapacağınız zaman üzerine muz dilimleyin, hindistancevizi de çok yakışıyor aklınızda bulunsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder