MALZZEMELER:
- 4-5 Adet patates + 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 Adet pancar +2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 500 gr. süzme yoğurt
- 1/2 Paket labne
- 1 Diş sarımsak
- Tuz + Karabiber
- Zeytinyağ
- Dereotu
- Patatesler haşlanır ve püre yapılır.
- Tuz, karabiber, biraz zeytinyağ eklenerek karıştırılır ve borcamın altına bir cm. kalınlığında olacak şekilde yerleştirilir.
- Pancar haşlanır, rendelenir, zeytinyağ ve tuz eklenerek karıştırılır ve patatesin üzerine serilir.
- En üste de süzme yoğurt, labne, sarımsak ve tuz rondodan veya mikserden geçirilip serilir. Doğranmış dereotu ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder