19 Kasım 2012

SÜZME YOĞURTLU SALATA




MALZZEMELER:
  • 4-5 Adet patates + 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 Adet pancar +2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 500 gr. süzme yoğurt
  • 1/2 Paket labne
  • 1 Diş sarımsak
  • Tuz + Karabiber
  • Zeytinyağ
  • Dereotu
HAZIRLANIŞI:
  1. Patatesler haşlanır ve püre yapılır.
  2. Tuz, karabiber, biraz zeytinyağ eklenerek karıştırılır ve borcamın altına bir cm. kalınlığında olacak şekilde yerleştirilir.
  3. Pancar haşlanır, rendelenir, zeytinyağ ve tuz eklenerek karıştırılır ve patatesin üzerine serilir.
  4. En üste de süzme yoğurt, labne, sarımsak ve tuz rondodan veya mikserden geçirilip serilir. Doğranmış dereotu ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder