MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1 Çay bardağı zeytinyağ
- 1 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 3 Adet kabak
- 1/2 Demet dereotu
- 1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- 1/2 Su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 Soğan (minik doğranmış)
- Tuz + karabiber
- Kabakların yüzü bıçakla sıyrılarak temizlenir, yıkanır ve rendenin iri kısmından rendelenir avucunuzun içinde sıkılarak suyu atılır.
- Çukurca bir kabın içinde yumurta tel çırpıcı ile biraz çırpıldıktan sonra yukarıdaki malzemeler sıraya göre konulur ve karıştırılır.
- Yağlanmış seramik veya cam bir fırın kabına malzeme karışımı serilir..
- 180 C de 40-50 dak. pişirilir, sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder