19 Kasım 2012

KAHVELİ KEK


MALZEMELER:
  • 4 Yumurta
  • 4 Kahve fincanı toz şeker
  • 4 Kahve fincanı sıvıyağ (ben keklere riviera zeytinyağ kullanıyorum)
  • 4 Kahve fincanı süt
  • 1 Yemek kaşığı nescafe
  • 7 Kahve fincanı un
  • 1 Paket vanilin
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Yemek kaşığı nescafe gold
  • Yaklaşık bir paket pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
  1. Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle 3-5 dak. çırpılır.
  2. Nescafe, sıvıyağ, süt eklenir ve karıştırılır.
  3. Un  vanilin ve kabartma tozu ile birlikte elenir ve kaşıkla karıştırılır.
  4. Yağlanmış büyük borcama dökülür ve önceden ısıtlmış 175 C deki fırında yaklaşık 40' pişirilir.
  5. Nescafe 3 yemek kaşığı kaynar suda eritilir. Pudra şekeri ve 1 bardak sütle karıştırılır ve fırından çıkan keke üzerine eşit dağılacak şekilde gezdirilerek dökülür.
KREMASI:
  • 2 Yemek kaşığı un,
  • 2 Yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 5 Yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 lt. süt,
  • 1 Paket vanilin,
  • 1 Paket krem şanti,
KREMANIN YAPILIŞI:
  1. Un, nişasta, şeker, süt ocakta çelik bir tencere içinde karıştırılarak kaynatılır.
  2. Kaynayınca altı kapatılır ve vanilin eklenir.
  3. Soğuyana kadar arada bir yüz tutmaması için karıştırılır.
  4. Soğuyunca krem şanti eklenir ve 5 dak. mikserle çırpılır.
  5. Ilımış kekin üstüne yayılır ve cevizle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder