MALZEMELER:
- 4 Yumurta
- 4 Kahve fincanı toz şeker
- 4 Kahve fincanı sıvıyağ (ben keklere riviera zeytinyağ kullanıyorum)
- 4 Kahve fincanı süt
- 1 Yemek kaşığı nescafe
- 7 Kahve fincanı un
- 1 Paket vanilin
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Su bardağı süt
- 1 Yemek kaşığı nescafe gold
- Yaklaşık bir paket pudra şekeri
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle 3-5 dak. çırpılır.
- Nescafe, sıvıyağ, süt eklenir ve karıştırılır.
- Un vanilin ve kabartma tozu ile birlikte elenir ve kaşıkla karıştırılır.
- Yağlanmış büyük borcama dökülür ve önceden ısıtlmış 175 C deki fırında yaklaşık 40' pişirilir.
- Nescafe 3 yemek kaşığı kaynar suda eritilir. Pudra şekeri ve 1 bardak sütle karıştırılır ve fırından çıkan keke üzerine eşit dağılacak şekilde gezdirilerek dökülür.
- 2 Yemek kaşığı un,
- 2 Yemek kaşığı mısır nişastası,
- 5 Yemek kaşığı toz şeker,
- 1 lt. süt,
- 1 Paket vanilin,
- 1 Paket krem şanti,
- Un, nişasta, şeker, süt ocakta çelik bir tencere içinde karıştırılarak kaynatılır.
- Kaynayınca altı kapatılır ve vanilin eklenir.
- Soğuyana kadar arada bir yüz tutmaması için karıştırılır.
- Soğuyunca krem şanti eklenir ve 5 dak. mikserle çırpılır.
- Ilımış kekin üstüne yayılır ve cevizle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder