Tart hamuru olarak brisse hamuru yapıyorum siz pişmiş hazır tart hamurlarından da kullanabilirsiniz |
MALZEMELER:
TART İÇİN BRISSE HAMURU:
- 175 gr. (2 büyük çay bardağı) un
- 1 Yumurta sarısı
- 90 gr. (4-5 yemek kaşığı) tereyağ
- 3-4 Yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 Tutam tuz
BALKABAKLI ÜST:
- 3/4 Su bardağı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı (silme) tarçın
- 1/2 Tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1/2 Tatlı kaşığı (silme) zencefil
- 1/4 Tatlı kaşığı (silme) toz karanfil
- 2 Büyük yumurta
- 2 Su bardağı pişmiş püre balkabağı
- 1 Su bardağı süt+1/2 Su bardağı çiğ krema (yerine bulabilirseniz 12 ounce 'luk evaporated milk kullanabilirsiniz)
- Üzerini süslemek için krem şanti veya çırpılmış çiğ krema
HAZIRLANIŞI:
BALKABKLI ÜST:
- Tüm kuru malzemeleri bir kasede karıştırın.
- Büyükçe bir kasede yumurtaları mikserle çırpın.
- Balkabağını, süt ve krema karışımını ve toz karışımı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Hamuru güzelce yoğurun tart kabının içine 1/2 cm. kalınlığında çanak şeklinde serin kenarlarını parmaklarınızla cimcikleyerek şekil verin.
- Çatalı batırark tart hamurunda birkaç dekil oluşmasını sağlayın.
- 175 C de pembeleşinceye kadar pişirin.
- Pişen tart hamurunun içine balkabaklı karışımı dökün.
- 175 C de 20-30 dakika pişirin. Baklabağının piştiğini bıçak batırarak anlayabilirsiniz yada tart kabınızı iyice sallayın balkabağı titremiyorsa pişmiş demektir. Fazla pişirmemeye dikkat edin kenarları çatlamış balkabağı çok pişmiş demektir balkabağı sertleşiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder