MALZEMELER:
- 300 Gr. kadar yağsız kıyma,
- 4-5 Yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 Su bardağı ince bulgur,
- 1 İri soğan
- 2 Adet biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 Kg. Yufka
- 1 Su bardağı zeytinyağ
- 1 Su bardağı su
- 1 Yumurta akı
- Galeta unu
- Teflon veya seramik bir tencerede kıyma kaşığın tersiyle ezilerek orta ateşte kavrulur.
- Suyu çekilen kıymaya yağ ve doğranmış soğan ve biber eklenerek pembeleştirilir.
- Tuz, kırmızı biber, karabiber eklenir ve karıştırılır.
- İnce bulgur ve 4-5 yemek kaşığı kadar kaynar su eklenir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır tencerenin kapağı kapatılıp 10 dak. bulgurların şişmesi için beklenir.
- Yufkaya zeytinyağ ve su karışımından hiç kuru yer kalmayıncaya kadar sürülür. İkinci yufka da üzerine kapatılıp aynı şekilde yağlanır.
- İkişer katlı yufkalar 12 eşit üçgen parça olacak şekilde kesilir.
- Harçtan birer ikişer kaşık konup resimdeki gibi gevşekçe sarılır.
- Sarılan börekler önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanıp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder