MALZEMELER:
- Kıvırcık
- Taze soğan
- Roka
- Maydanoz
- Taze nane
- Kırmızı lahana
- Fasülye turşusu
- 1 Tatlı kaşığı zeytin ezmesi
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağ
HAZIRLANIŞI:
- Tüm yeşillikler miktarları arzunuza göre olacak şekilde ayıklanır, yıkanır ve suyu süzülünce doğranır.
- Sos olarak da zeytinyağ, limon, tuz ve zeytin ezmesi karıştırılır. Yeşilliklerle so karıştırılarak servis kasesine alınır.
- Kırmızı lahana robotun ince rende kısmından geçirilir. Tuz ve biraz sirke ile ovulur ve resimde görüldüğü gibi kasenin kenarlarına yerleştirilir.
- Kasenin orta kısmına ise fasülye turşusu dizilir.
NOT: Kışın domates yemek istemeyenlere hem renkli hem de lezzetli bir kış salatası olarak tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder