Betül'ün melek pastasını kendi fotoğrafıyla yayınlıyorum. Afiyet şeker bal olsun.
MALZEMELER:- 4 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 2/3 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilin
- 2 Su bardağı un
- 1 Portakal kabuğu rendesi
- 2 Su bardağı süt
- 1 Paket kakaolu bisküi
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şekeri mikserle 5 dak. kadar çırp.
- Sıvıyağ ve su karışımını ekle karıştır.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu birlikte eleyip kaşıkla karıştır.
- Portakal kabuğu rendesini ekle karıştır.
- Yağlanmış büyük yuvarlak borcama dök ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dak. pişir.
- Fırından çıkan keke 2 bardak sütü dök.
- 1 Çorba kaşığı kakao
- 1 Çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 Çorba kaşığı un
- 1 Su bardağı şeker
- 3 Su bardağı süt
- 1 Çorba kaşığı tereyağ
- 1 Paket vanilin
- Yağ ve vanilin hariç tüm karışım ocakta tel çırpıcı ile karıştırılarak kaynatılır.
- Kaynayınca tereyağ ve vanilin eklenir yay eriyene kadar karıştırılır.
- Muhallebiyi kekin üstüne dök.
- Bir paket kakaolu bisküiyi rondodan geçirip kremanın üstünü resimdeki gibi kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder