MALZEMELER:
- Ev yapımı erişte denebilir aslında biz Kayseri 'de cevizli makarna için daha kısasını yaparız daha (doğrusu annemler) adına da makarna deriz.Yani erişte farklı olur cevizli makarna farklı olur ama siz ev yapımı erişte bulduysanız ne ala.
- Rendelenmiş taze kaşar,
- İnce çekilmiş ceviz
- Erimiş tereyağı
HAZIRLANIŞI:
- Makarnaları bildiğiniz gibi kaynar suda pişene kadar haşlayın bir su bardağı doğuk suyu cansuyu olarak dökün ve tüm suyunu süzün.
- Borcama yarısını serin üstüne rendelenmiş kaşar ve ince çekilmiş cevizi bolca serpin.
- Geri kalan makrnayı da üzerine serin.
- En üstüne de geri kalan kaşarla cevizi serpin.
- Tereyağını eritip sıcak sıcak kaşıkla bolca gezdirin.
- Sıcak sıcak serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder