MALZEMELER:
- 4-6 Adet enginar
- 5-6 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 Soğan
- 1 Patates
- 1 Büyük havuç
- 1 Kase kadar taze bezelye
- 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber (bulabilirseniz Kayseri Cılgalan biberi)
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Biraz limon suyu
- Biraz dereotu
- Düdüklü tencerede zeytinyağında soğanı pembeleştirin.
- Küp küp doğranmış patatesi ve havucu, bezelyeyi ekleyin ve 2-3 dak. daha karıştırın.
- Kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Şekeri ve tuzu ekleyin.
- Enginarları üzerine kapak gibi kapatarak dizin.
- Biraz limon sıkın ve sebzeleri örtecek ama enginarları açıkta bırakacak kadar kaynar su koyun.
- Düdüklünüzün pimi çıktıktan ya da düdüğünü koyduktan sonra 9-10 dak. pişirin.
- Mümkünse tencerenin kapağını soğuyana kadar açmayın.
- Enginarları servis tabağına alın içlerine sebzelerden doldurun.
- Üzerine dereotu serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder