Vişneli, elmalı ve armutlu bir tatlı
Üstüne birer kaşık krema ile servis yapın. Ilıkken de çok lezzetli oluyor.
Ben ölçüyü arttırarak yaptım tarifin orjinali küçük borcama göre:
MALZEMELER:
- 1 büyük elma
- 1 büyük Ankara armudu
- 1 portakal suyu
- 1 kase dolusu çekirdekleri çıkarılmış vişne
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 4/5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2-3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
- 1 avuç ceviz, fındık veya badem
- 1 paket çiğ krema
HAZIRLANIŞI:
- Elmayla armudu soyun ince uzun olacak şekilde teflon tavanın içine doğrayın.
- Yarım bardak şekerle portakal suyunu ekleyip hararetli ateşte 3-5 dak. kaynatın.
- Vişneleri ekleyip1-2 dak. daha kaynatın ve borcama tüm malzemeyi serin.
- Unu, yarım bardak şekeri, doğranmış sert tereyağını ve cevizi rondodan geçirip borcama meyvelerin üstüne dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 C de 20-25 dak. üstü pembeleşene kadar pişirin.
- İster ılık ister soğuk, ister üzerine birer kaşık krema ile ister sade olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder