2 Mayıs 2011

APPLE CRUMBLE

Vişneli, elmalı ve armutlu bir tatlı

Üstüne birer kaşık krema ile servis yapın. Ilıkken de çok lezzetli oluyor.
 Ben ölçüyü arttırarak yaptım tarifin orjinali küçük borcama göre:



MALZEMELER:
  • 1 büyük elma
  • 1 büyük Ankara armudu
  • 1 portakal suyu
  • 1 kase dolusu çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 4/5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 1 avuç ceviz, fındık veya badem
  • 1 paket çiğ krema

HAZIRLANIŞI:
  1. Elmayla armudu soyun  ince uzun olacak şekilde teflon tavanın içine doğrayın.
  2. Yarım bardak şekerle portakal suyunu ekleyip hararetli ateşte 3-5 dak. kaynatın.
  3. Vişneleri ekleyip1-2 dak. daha kaynatın ve borcama tüm malzemeyi serin.
  4. Unu, yarım bardak şekeri, doğranmış sert tereyağını ve cevizi rondodan geçirip borcama meyvelerin üstüne dökün. 
  5. Önceden ısıtılmış fırında 200 C de 20-25 dak. üstü pembeleşene kadar pişirin.
  6. İster ılık ister soğuk, ister üzerine birer kaşık krema ile ister sade olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder