Kabak yemeyen bir çocuğunuz varsa tavsiye ederim hiç farkına varmadan kolyca yiyecektir. |
- 1,5 Su bardağı un
- 2 Silme tatlı kaşığı tarçın
- 1/4 Silme tatlı kaşığı muskat cevizi tozu
- 1/8 Silme tatlı kaşığı karanfil tozu
- 1/4 Silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 Silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 Tutam tuz
- 2 Yumarta
- 3/4 Paket vanilin
- 1/2 Su bardağı sıvı yağ
- 3/4 Su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı ince rendelenmiş kabak
- 1/4 Su bardağı su
- 1/4 Su bardağı şeker
- 1/4 Paket vanilin
HAZIRLANIŞI:
- Fırını 180 C olacak şekilde önceden ısıtın.
- Unu, tarçını, muskat cevizini, karanfil tozunu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve vanilini birlikte eleyin.
- Ayrı bir kapta yumurtayı, şekeri ve yağı 5 dak. mikserle çırpın.
- Unlu karışımı ekleyip kaşıkla yavaşça karıştırın.
- Rendelenmiş kabakları ekleyin yavaşça karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın veya küçük kağıtlara birer kaşık kek hamurundan koyup 12-15 dak. pişirin.
- Bu arada su şeker ve vanilini kaynatın.
- Kek fırından çıktıktan sonra 10 dak. soğumasını bekleyin, sonra kalıptan çıkarın şekerli karışımı fırça ile keklere sürün kekin daha parlak görünmesini sağlar.
Kullandığım dökme alüminyum kek kalıbı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder