MALZEMELER:
- 2 Su bardağı kısırlık bulgur
- Yaklaşık 2 su bardağı ılık su
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- Biraz toz kırmızı biber
- 300-400 gr. kadar ıspanak
- 750 gr. kadar koyu kıvamlı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Sumak
- Zeytinyağ
- Bulgur ılık suyla ıslatılır üstü kapatılır ve 30 dak. kadar bekletilir.
- Tuz ve kırmızı toz biber eklenir ve 5 dak. kadar yoğurulur.
- 1 Çay bardağı un eklenir ve 5 dak. daha yoğurulur.
- Kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır ve üstüne hafifçe parmak ucuyla bastırılarak iz yapılır. Şekil olarak toru andırır.
- Kaynar suda makarna gibi haşlanır. Sudan çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
- Kalan kaynar suda ıspanaklar 5 dak. haşlanır ve süzülür.
- Soğumuş bulgur köfteleri ve ıspanaklar karıştırılarak servis tabağına alınır.
- Üzerine hafif tuzlanmış sarımsaklı yoğurt dökülür.
- En üstüne kırmızı pul biber ve sumakla kızdırılmış zeytinyağ dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
tarif nerde, sonra mı yazacaksın Ayşe?
YanıtlaSilçok pardon tarifi sonra yazarım fotoğrafı çekmişken koyayım dedim aradan zaman geçince iyice unutmuşum en kısa zamanda yazarım
YanıtlaSil