Pişmeden önceki hali
Piştikten sonra şerbetli hali
MALZEMELER:
- 1/2 Kg. ceviz
- 1/2 Kg. un
- 1 Çay fincanı süt
- 2 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 Paket erimiş tereyağ veya margarin
- 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 Tutam tuz
- 1 Çay kaşığı karbonat
ŞERBET:
- 3 Su bardağı şeker
- 3 Su bardağı su
- Biraz limon suyu
- 1 Su bardağı pekmez
HAZIRLANIŞI:
- Cevizi tepsinin içine tepeleme olarak koyun unun tam ölçüsünü veremiyorum ama cevizden biraz fazla olacak.
- Geri kalan malzemeyi ekleyerek yoğurun.
- 38 cm. çapındaki alüminyum veya bakır bir tepsiye elinizle bastırın ve pişmeden önce resimdeki gibi dilimleyin.
- 200 C'de sıcaklığındaki fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Şerbet soğuk nevzine sıcakken şerbeti dökün.
Merhaba,
YanıtlaSilTarifiniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Benim gerçek nevzine tarifime de göz atarsanız sevinirim. :)
http://sevimli-tarifler.blogspot.com.tr/2014/02/gercek-kayseri-nevzinesi.html