9 Mayıs 2011

NEVZİNE

Pişmeden önceki hali
Piştikten sonra şerbetli hali

MALZEMELER:
  • 1/2 Kg. ceviz
  • 1/2  Kg. un
  • 1 Çay fincanı süt
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Paket erimiş tereyağ veya margarin
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Çay kaşığı karbonat


ŞERBET:
  • 3 Su bardağı şeker
  • 3 Su bardağı su
  • Biraz limon suyu
  • 1 Su bardağı pekmez
Şerbet kaynadıktan sonra 1 su bardağı pekmez ilave edin.


HAZIRLANIŞI:
  1. Cevizi tepsinin içine tepeleme olarak koyun unun tam ölçüsünü veremiyorum ama cevizden biraz fazla olacak.
  2. Geri kalan malzemeyi ekleyerek yoğurun.
  3. 38 cm. çapındaki alüminyum veya bakır bir tepsiye elinizle bastırın ve pişmeden önce resimdeki gibi dilimleyin.
  4. 200 C'de sıcaklığındaki fırında pembeleşene kadar pişirin.
  5. Şerbet soğuk nevzine sıcakken şerbeti dökün.

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Tarifiniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
    Benim gerçek nevzine tarifime de göz atarsanız sevinirim. :)

    http://sevimli-tarifler.blogspot.com.tr/2014/02/gercek-kayseri-nevzinesi.html

    YanıtlaSil