MALZEMELER:
- 1 Kg. yufka
- 4-5 Adet haşlanmış patates
- 250 gr. kadar rendelenmiş kaşar
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Paket krema
- 1 Çay bardağı zeytinyağ
- 2 Çay bardağı su
- 1 Yumurta
- Galeta unu
HAZIRLANIŞI:
- Patatesler haşlanır ve rendelenir.
- Kaşar rendelenir ve patatesle birlikte tuz da eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir kasede krema, zeytinyağ ve su karıştırılır.
- Bir yufka açılır. Üzerine yağlı karışımdan hiçbir yeri kuru kalmayıncaya kadar sürülür. İkinci yufka üzerine örtülür onun da üstü yağlanır.
- Yufka 12 eşit üçgen parçalara ayrılır.
- Her bir üçgenin içine patatesli içten yaklaşık 1,5 yemek kaşığı konarak resimde görüldüğü gibi sigara böreğinin kalını olacak şekilde gevşekçe sarılır.
- Sarılan börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır.
- Önceden 225C de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder