19 Mayıs 2011

KREMALI PATATESLİ BÖREK



MALZEMELER:
  • 1 Kg. yufka
  • 4-5 Adet haşlanmış patates
  • 250 gr. kadar rendelenmiş kaşar
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Paket krema
  • 1 Çay bardağı zeytinyağ
  • 2 Çay bardağı su
  • 1 Yumurta
  • Galeta unu

HAZIRLANIŞI:
  1. Patatesler haşlanır ve rendelenir.
  2. Kaşar rendelenir ve patatesle birlikte tuz da eklenerek karıştırılır.
  3. Ayrı bir kasede krema, zeytinyağ ve su karıştırılır.
  4. Bir yufka açılır. Üzerine yağlı karışımdan hiçbir yeri kuru kalmayıncaya kadar sürülür. İkinci yufka üzerine örtülür onun da üstü yağlanır.
  5. Yufka 12 eşit üçgen parçalara ayrılır.
  6. Her bir üçgenin içine patatesli içten yaklaşık 1,5 yemek kaşığı konarak resimde görüldüğü gibi sigara böreğinin kalını olacak şekilde gevşekçe sarılır.
  7. Sarılan börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır.
  8. Önceden 225C de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder