31 Temmuz 2019

FASULYE KURUTMASI

MALZEMELER:


  • Dilediğiniz kadar mevsiminde alınmış taze fasulye.


HAZIRLANIŞI:


  1. Fasulyelerin baş kısımlarını ayıklayın.
  2. Çok ince olanları en kısmından ortadan ikiye kesip (biz ona Kayseri bölgesinde dilme diyoruz) sonra tekrar boy kısmından ortada ikiye kesiyoruz.
  3. Biraz kalın olanları verev olarak diliyoruz. Yani herbir kesilmiş fasulyenin büyüklüğü yaklaşık 3-4 mm.x 3-4 cm. olacak şekilde yani julyenin biraz büyüğü olacak şekilde dilinir.
  4. Sıcak, havadar ve gölge bir yerde kağıt üzerine ince bir tabaka halinde serilir. Kuruyana kadar 2-3 gün arada karıştırılarak bekletilir.
  5. Kuruduktan sonra bir kumaş torba içine toplanır ve serin bir yerde muhafaza edilir.

1 yorum: