17 Şubat 2011

KEREVİZ SAPLI-TAZE KİŞNİŞLİ İRAN YEMEĞİ-CELERY DISH



Sevgili İranlı arkadaşım Marziyeh iyiki bu yemeğin tarifini vermişsin ıspanağı pırasayı zor yiyen çocuklarım severek yiyorlar; sebzeyi, otu sevenler için oldukça değişik, lezzetli ve şifalı bir yemek. Teşekkürler...


1. AŞAMA
MALZEMELER:
  • 1 Paket kereviz sapı (yaklaşık 1/2 kg.)
  • 4-5 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 Demet maydanoz
  • 1/2 Demet taze nane (yoksa 2 tatlı kaşığı kuru nane)
  • 1/2 Demet bulabilirseniz taze kişniş (yoksa 1-2 tatlı kaşığı kuru kişniş tohumu)
  • İsterseniz kereviz yapraklarını da koyabilirsiniz.
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 limon suyu

HAZIRLANIŞI:
  1. Büyükçe bir teflon tavada pırasa gibi ikişer cm. uzunluğunda kesilmiş kereviz saplarını 5 dak.zeytinyağında kavurun.
  2. İri iri doğranmış maydanozu ve naneyi ekleyin 1 dak. daha kavurun.
  3. Tüm baharatları ekleyin, limonu sıkın.
  4. 2 su bardağı kaynar su ekleyin orta ateşte 15 dak. tavanın ağzını kapatarak pişirin.
2. AŞAMA
MALZEMELER:
  • 300-400 gr. tercihen kuzu eti 
  • 1 Tüm soğan
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 su bardağı kaynar su
HAZIRLANIŞI:
  1. Eti düdüklü tencerede biraz kavurun.
  2. Diğer malzemeleri ekleyip kavurun.
  3. Kaynar suyu ekleyip 15-20 dak. düdüklünüzün durumuna göre pişirin.
  4. Piştikten sonra soğanı içinden alın.
SON OLARAK:

Düdüklüyü açıp yarı pişen kerevizleri ekleyip 15 dak.daha hep beraber düdüklü tencerede pişirin.

Afiyet şeker bal olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder