6 Kasım 2012

SÜTLÜ SARI KABAK ÇORBASI


Hani sonbahar gelir de bir bakarsınız ki bahçede bazı kabaklar gözden kaçmış toplanamayıp irileşmiş, sararmış içini açtığınız zaman görürsünüz ki çekirdeklenmiş artık bu kabaklardan ne dolma olur ne kızartılır diye düşünürsünüz; ben küçükken annem onları atardı işte pazarda da pek bulamadığımız sözde kartlaşmış olan bu sarı kabaklardan yapabileceğiniz muhteşem lezzetli ve sağlıklı bir çorba tarifi; hem vitamin deposu hem de leziz bir diyet çorbası diyebiliriz. Bu sarı kabakları tüm yaz boyu ve sonbaharda bahçesi olanlardan kolaylıkla temin edebilirsiniz.



MALZEMELER:
  • 1 Adet sarı kabak
  • 1-2 Yemek kaşığı un
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 2 Yemek kaşığı krema veya 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz dereotu
  • Biraz çökelek peyniri veya tulum peyniri
HAZIRLANIŞI:
  1. Kabak soyulur, içi ayıklanır, yıkanır, küp küp doğranır, tencereye konan kabakların yüzeyi görünecek şekilde su doldurulur ve haşlanır. Rondoda suyuyla birlikte püre haline getirilir.
  2. Çukur bir tencerede un pembeleştirilir.
  3. Püre haline gelen kabak, süt ve tuz eklenir, karıştırılarak çorba kaynatılır.
  4. Kaynamış çorbaya krema veya tereyağ eklenir, krema eriyince ocak kapatılır.
  5. Üzeri doğranmış dereotu ile süslenir.
  6. Yerken çorba tabaklarına birer yemek kaşığı kadar çökelek peyniri ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder