29 Ocak 2014

BALKABAKLI KEK

MALZEMELER:

  • 4 Yumurta,
  • 1 Büyük su bardağı süt,
  • 1 tam 2/3 su bardağı püre yapılmış kabak tatlısı,
  • 1 Büyük su bardağı toz şeker,
  • 1 Büyük su bardağı esmer şeker,
  • 220 gr. tereyağ,
  • 3 tam 1/3 Su bardağı un,
  • 2 tam 3/4 tatlı kaşığı (silme) kabartma tozu
  • 3/4  tatlı kaşığı (silme) karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı (silme) tuz,
  • 5 tatlı kaşığı (silme) tarçın,
  • 2 tatlı kaşığı (silme) zencefil,
  • 1 tatlı kaşığı (silme) yenibahar, (isteğe bağlı)
  • 2 tatlı kaşığı (silme) rendelenmiş muskat cevizi,
  • 1/4  tatlı kaşığı (silme) öğütülmüş karanfil,

YAPILIŞI:

  1. Tüm kuru toz malzemeyi bir kasede karıştırın.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle krema haline gelinceye kadar çırpın.
  3. Esmer şekeri ve toz şekeri ekleyip 5 dak. daha mikserle çırpın.
  4. Her bir yumurtayı tek tek kırıp karışıma mikserle yedirin. Yani bir yumurta kırın mikserle bir dak. kadar çırpın sonra ikincisini krın ve çırpın. Tüm yumurtaları bu şekilde teker teker çırpın.
  5. Mikserin hızını iyice düşürün sütü ve unlu karışımı ekleyin.
  6. Kabak tatlısını da ekleyip hafifçe çırpın ve tamamen karışmasını sağlayın.
  7. Karışımı küçük kek kalıplarına ya da kağıtlara dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 C de 20-25 dak. pişirin.
  9. Fırından çıkan kek kalıbını 15 dak. beklettikten sonra kalıplardan çıkarın. Tamamen soğuyunca servis yapabilir ya da servis yapana kadar hava almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder