27 Şubat 2012

CHERRYFULL-VİŞNELİ SÜTLÜ TATLI

Hem vişneli hem sütlü sağlıklı hafif bir yaz tatlısı özellikle çocukluğumun Ramazan davetlerinden aklımda kalan enfes bir hatıra.Bu güzel tatlı tarifi ve unutulmaz anılar için ellerine ve emeğine sağlık Canan Abla. Bizi değişik İngiliz tatlılarına aşina ettiğin için ayrıca teşekkürler.
MALZEMELER:
  • 1 Adet limonlu kek
  • 1 Kavanoz vişne kompostosu
  • 2 Paket vanilyalı puding
  • 1 Adet yumurta
  • 1,5 kg. süt
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 Su bardağı soğuk süt

HAZIRLANIŞI:
  1. Kek çukur bir kapta ufalanır ve kompostonun suyuyla karıştırılır.
  2. Kaselerin dibine yaklaşık 2 cm. kalınlığında yerleştirilir.
  3. Her bir kaseye 6-7 adet vişne konur.
  4. Puding, yumurta ve süt birlikte karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  5.  Kaselere kekin üstüne yine ikişer cm. kalınlığında dökülür. 
  6. En üste soğuk sütle çırpılan krem şanti ince bir tabaka halinde sürülür.
  7. Bir adet vişne ile süslenen cherryfulllar buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder