11 Nisan 2015

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER:

  • 1/2 Kg. taze barbunya
  • 1 Çay bardağı zeytinyağ
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Limon suyu
  • 1 Soğan 
  • 2 Adet biber
  • 1 Adet domates
  • 2-3 Adet havuç
  • Tuz-şeker
  • 1-2 Adet domates 
  • 5-6 Diş sarımsak 
  • Zeytinyağ

HAZIRLANIŞI:

  1. Ayıklanmış barbunyayı yarım limon suyuyla 2-3 dak. kaynatın ve yemeğe ekleyeceğiniz zaman suyunu süzün.
  2. Düdüklü tencerede zeytinyağını ılıtın 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyin.
  3. Soğanı ve biberi ince ince doğrayın zeytinyağında pembeleştirin.
  4. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve pembeleştirin.
  5. Havuçları para para doğrayın ve ekleyin.
  6. Barbunyayı suyundan süzüp ekleyin.
  7. 1 Tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1/2 limon suyu ve 1 su bardağı kaynar suyu ekleyin.
  8. Düdüklü tencerede 20-25 dak pişirin. Tencerenin kapağını zeytinyağlınız ılıyınca veya soğuyunca açın.
  9. 1-2 Domatesin kabuğunu soyup doğrayın, zeytinyaği ve sarımsakları ayrı bir yerde domates suyunu çekene kadar soteleyin. Tuz ekleyin.
  10. Zeytinyağlı barbunyayı servis yapacağınız tabağa alın ve üzerini bu sosla süsleyin.
  11. En üstüne de doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder