30 Ağustos 2014

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ-KARNIBAHAR


Beşamel Soslu Brokoli-Karnıbahar, sanırım beşamel sosu biraz katı olmuş tabi tercih meselesi böyle de güzeldi ama ben biraz daha yumuşak seviyorum.
Beşamel Soslu Brokoli-Karnıbahar. Beşamel sosu bira çok olmuşdu ama çok lezzetliydi çocuklar bayıldılar. Üçüncü denemede ideali tutturmak ümidiyle gödüğünüz gibi blıogdaki tarifler kusurları ve püf noktalarıyla tüm çıplaklığı ile ortada. Size de bir tarifi yılmadan tekrar tekrar denemenizi tavsiye ediyorum bazen ideali bir sonraki denemede yakalayabiliyorsunuz.

MALZEMELER:

  • 300 gr. kadar brokoli,
  • 300 gr. kadar karnıbahar,
  • 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar,
  • Beşamel sos (2 Yemek kaşığı erimiş tereyağında 2 yemek kaşığı un hafifçe pembeleştirilir. 2-3 Su bardağı süt hızlıca karıştırarak kaynatılır. Cıvık bir puding kıvamında olması arzu edilir. Katı olursa fırında ikinci kez pişecek olan sebze yemeğiniz resim birdeki gibi hafifçe çatlayabilir. Biraz tuz istenirse biraz da karabiber eklenir.

HAZIRLANIŞI:

  1. Karnıbahar ve brokoli küçük parçalara ayrılarak ister ayrı ister beraber olarak az suda haşlanır.
  2. Beşemal sos ayrı bir tencerede hazırlanır
  3. Rendelenmiş kaşar sosa eklenir ve iyice karıştırılır.
  4. sos be haşlanmış malzeme yavaşça karıştırarak veya sebzelerin bir kat altına bir kat üstüne sos gelecek şekilde yerleşririlerek sıcak fırında 15-20 dak. pişirilir.
  5. Sıcak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder