30 Ağustos 2014

TAVUKLU-ŞEHRİYELİ SALATA


Tavuklu Şehriyeli Salata
MALZEMELER:

  • 1 Çay bardağı tel şehriye,
  • 1/3 Çay bardağı zeytinyağı, 
  • 2 Adet tavuk göğsü,
  • 1/2 Demet kıvırcık,
  • 1/2 Demet maydanoz
  • 1/2 Demet nane,
  • 1/2 Demet yeşil soğan,
  • 2/3 Çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 Limon suyu,
  • 1 Tatlı kaşığı pulbiber,
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 Tatlı kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI:

  1. Tel şehriyeyi 1/3 Çay bardağı zeytinyağ ile teflon bir tavada orta ateşte pembeleşene kadar sık sık karıştırarak kavurun. Üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su dökün ve suyunu çekene kadar biraz tuz atıp makarna gibi pişirin.
  2. Haşlanmış tavuk etlerini yaklaşık pişmiş tel şehriyelerle aynı büyüklükte olacak şekilde didin.
  3. Tüm yeşillikleri iyice yıkayın suyu süzülünce normal salataya doğrar gibi doğrayın. 
  4. Arzu ettiğiniz ölçüde azaltarak veya artırarak zeytinyağını, limonu ve baharatları ekleyin ve taze taze servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder