18 Ağustos 2015

ÇİKOLATALI MUZLU BROWNIE

Mutfakta Feyza var Blogunun sahibi olan Feyza teacher ıma buradan sık sık yaptığım bu güzel tarifi ve güleryüzlü öğretmenliği için teşekkür ederim. Tarif soran arkadaşlarım ve takipçilerim için de bu lezzetli brownisini tafanada sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER:
  • 1 Su bardağı ezilmiş olgun muz
  • 1 Yumurta
  • 1/2 (Yarım) Su bardağı erimiş tereyağı
  • 1/4 (Çeyrek) Su bardağı yoğurt+süt karışımı veya aynı miktarda süte 1 tatlı kaşığı sirke ekleyerek de orjinalinde buttermilk olan bu içeriği elde edebilirsiniz.
  • 1+1/4 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1/2 (Yarım) Su bardağı kakao
  • 1 Paket vanilin 
  • 1+1/2 Çay kaşığı karbonat
  • 1 Tutam tuz
  • 1/2 (Yarım) Su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1/2 (Yarım) Su bardağı damla çikolata

HAZIRLANIŞI:
  1. Çukurca bir kasede muz ezilir,
  2. Yumurta, erimiş tereyağ, yoğurt+süt karışımı, eklenir ve karıştırılır.
  3. Ayrı bir kasede un, şeker, kakao, vanilin, karbonat ve tuz karıştırılır.
  4. Muzlu karışım unlu karışıma eklenir ve kaşıkla yavaşça özdeşleştirilir.
  5. Ceviz eklenir ve hafifçe karıştırılır.
  6. Yağlanmış borcama dökülür.
  7. Üstüne damla çikolata serpilir.
  8. 175 derecede 30-35 dak. pişirilir.
Ilıkken ayrı bir lezzeti olan bu keki buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder