22 Ağustos 2015

FIRINDA SAĞLIKLI KIZARTMA



Yazın vazgeçilmezi olan bir yandan kolayca yaparım hemen peşpeşe kızartırım derken bir yandan da diyet takip eden konukların çektikleri vicdan azabıyla mırıltılarını duyar gibi oluyorum işte size son derece sağlıklı, pratik ve faydalı bir yemek yanına ev yapımı yoğurt ve bir dilim tam buğday ekmeği ile ideal bir öğün.

MALZEMELER:

  • 1 Kg. patlıcan,
  • 1 Kg. yeşil biber
  • 1 Kg. kırmızı biber
  • 1 Kg. domates
  • Bir baş sarımsak
  • 4-5 Adet küçük soğan
  • Arzu ederseniz 1/2 kg. kabak

SOS:

  • 1/2 Su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 Su bardağı su 
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 Tatlı kaşığı tuz 

HAZIRLANIŞI:

  1. Tüm malzemeler yıkanır ice uzun doğranır.
  2. Ayrı bir kapta özenen sos karışıma dökülür ve tüm malzeme karıştırılır.
  3. Fırın tepsisine dökülen malzeme 200-210 C derecede bir saat, her 10 dakikada bir karıştırılarak pişirilir. 
  4. Ilıyınca servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder