9 Ocak 2011

KARAMELA


MALZEMELER:
  • 1 Çay bardağı toz şeker
  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Kahve fincanı mısır nişastası
  • 2 Kg. süt
  • 1 paket vanilin
HAZIRLANIŞI:
  1. 1 Çay bardağı toz şekeri büyük bir çelik tencerede karamel rengini alıncaya kadar yakın. Kansorejen etkisi olmasın diye ben fazla yakmıyorum.
  2. Şekerle nişastayı bir kase içinde karıştırın.
  3. Yumurtaları mikserle çırpın, nişasta-şeker karışımını ve sütü ekeyin.
  4. Bu karışımı yanmış şekerin üstüne döküp karıştırarak ocakta pişirin.
  5. Kaynayınca vanilini ekeyin.
  6. Kaselere dökün ve buzdolabında muhafaza edin servis yapacağınız zaman üzerine muz dilimleyin, hindistancevizi de çok yakışıyor aklınızda bulunsun.
NOT: Malum 2 kg. sütten yapıldığı için kalabalık misafir için çok iyi oluyor oldukça bereketli bir tatlı. İsterseniz malzemeyi ikiye bölerek de ilk denemeyi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder