8 Ocak 2011

PORTAKALLI, AYVALI, ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


FARKLI GÜNLERDEN FARKLI ENSTANTENELER

MALZEMELER:
  • 1 Adet soğan
  • 4 Adet kereviz
  • 1 veya 2 adet  ayva
  • 1 Adet patates
  • 2 Adet portakal suyu
  • 1 Adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Cılgalan biberi)
  • 5-6 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Arzu ederseniz kerevizin yaptaklarını da doğrayın

HAZIRLANIŞI:
  1. Tüm sebzeleri (kerevizleri kalınca)soyun, yıkayın , iri küpler halinde doğrayın, karıştırın ve düdüklü tencereye alın,
  2. Geri kalan sıvı malzemeleri ve baharatı ayrı bir kapta karıştırın ve sebzelerin üzerine dökün,
  3. 9-10 dak. düdüklü tencere de pişirin.
  4. Biraz soğuduktan sonra kapağını açıp servis tabağına alın.
  5. Doğranmış kereviz yapraklarını ister pişmeden önce ister piştikten sonra üzerine süs olarak dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder