29 Haziran 2011

KREMALI TAVUKy

Arkadaşım Ahu'nun tarifi olan bu Tavuğu fazla tavuk yapmama ve yememe rağmen denemenizi şiddetle tavsiye ederim, yediğim en lezzetli tavuk diyebilirim.

MALZEMELER:
  • 8 Adet tavuk kalça şiş (kemiksiz but)
  • 1 Paket krema
  • 1 Çay bardağı soya sosu
  • 2 Su bardağı robotta ufalanmış mısır gevreği
  • Rendelenmiş kaşar
HAZIRLANIŞI:
  1. Tavukları önce soya sosuna sonra mısır gevreğine bulayıp borcama dizin.
  2. Üzerine keramayı dökün.
  3. 200 C deki fırına verin.
  4. Kaynamaya başlayınca fırını 180 C ye getirin. Borcamın üzerini alüminyum folyo ile örtün.
  5. Toplam 1,5 saat piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşarı serpin, kaşarlar eriyince fırından alın. Sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!

2 yorum:

  1. ayşecim akşam denedim tarifini..şiş bulamadım marketten, bagetle yaptım. tek kelimeyle şahane oldu. eline emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Demet ciğim beğendiğine çok sevindim, kendi tarifim diye değil yiyip de sevmeyen tarif almayan olmuyor hem de yapımı çok kolay tam 5 dakikanı alıyor.

    YanıtlaSil