20 Mayıs 2011

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


MALZEMELER:
  • 4-6 Adet enginar
  • 5-6 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Soğan
  • 1 Patates
  • 1 Büyük havuç
  • 1 Kase kadar taze bezelye
  • 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber (bulabilirseniz Kayseri Cılgalan biberi)
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • Biraz limon suyu
  • Biraz dereotu
HAZIRLANIŞI:

  1. Düdüklü tencerede  zeytinyağında soğanı pembeleştirin.
  2. Küp küp doğranmış patatesi ve havucu, bezelyeyi ekleyin ve 2-3 dak. daha karıştırın.
  3. Kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  4. Şekeri ve tuzu ekleyin.
  5. Enginarları üzerine kapak gibi kapatarak dizin.
  6. Biraz limon sıkın ve sebzeleri örtecek ama enginarları açıkta bırakacak kadar kaynar su koyun.
  7. Düdüklünüzün pimi çıktıktan ya da düdüğünü koyduktan sonra 9-10 dak. pişirin.
  8. Mümkünse tencerenin kapağını soğuyana kadar açmayın.
  9. Enginarları servis tabağına alın içlerine sebzelerden doldurun.
  10. Üzerine dereotu serperek servis yapın.
NOT: Ben enginarı yapıp ılıkken yani dolaba koymadan servis yapıyorum. Diğer zeytinyağlılar gibi bir gün önceden yapmıyorum. Çünkü enginar beklediğinde bakteri üreten bir sebze.Mümkün olduğunca az yapıp o gün tüketmeye çalışıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder