TAFANA: Kayseri'nin eski evlerinde avlu içinde tandır bulunan aynı zamanda yiyecek içecek de depolanan bir çeşit mutfak, aslında mutfaktan daha fazlası; mutfak+kiler gibi bir yer elbette tandırda ekmek pişirecekler için genişçe düşünülmüş.50 yıl evvel Gesi Bağları'nda anneannemin tafanasından tandırın içinde bakır tencere üstünde bakır kevgir içinde benmari usulü buharda pişen iç pilavlı kuş dolmalarından Japon suşileri ve Fransız macaronlarına uzanan bir tafanada beraber olmak dileğiyle...
27 Ekim 2011
PORTAKALLI KEK
MALZEMELER:
4 Yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı un
1 Portakal kavbuğu rendesi
1 Çay bardağı üzüm
1 Kahve fincanı ceviz
1 Paket vanilin
1,5 Paket kabartma tozu
1 Portakalın suyu
HAZIRLANIŞI:
Yumurtayla şekeri 5 dak. mikserle çırpın.
Sütü, yağı ekleyin ve karıştırın.
Unu,vanilini ve kabartma tozunu ekleyin kaşıkla karıştırın.
Üzümü, portakal kabuğunu ve cevizi ekleyin karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 175 C deki fırında yaklaşık 40 dak. pişirin.
Fırından çıkan keki 10 dak. dinlendirin ve üzerine portakal suyunu dökün.
Biraz daha soğuması için bekleyin ve servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder