- 500-600 gr. kadar incelerinden pırasa
- 3 adet orta boy havuç
- 1 kahve fincanı kadar zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı prinç
- 1/2 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI:
- Pırasalar ayıklanır, yıkanır, 2-3 cm. uzunluğunda ister düz ister açılı olarak doğranır ve üzerini örtecek kadar kaynar su dökülür. En az 10-15 dak. mümkünse 20-25 dak. bekletilir.
- Zeytinyağ düdüklü tencerede kızdırılır doğranmış soğan eklenir ve orta ateşte pembeleştirilir.
- Kırmızı biber eklenir.
- Para para doğranmış havuç eklenir ve karıştırılır.
- Pırasalar kaynar sudan çıkarılıp eklenir.
- Tuz, şeker limon suyu eklenir.
- En üstüne yıkanmış prinç serpilir.
- Pırasayı örtecek kadar kaynar su eklenir.
- Düdüklünün pimi çıktıktan sonra arzuya göre veya düdüklü tencerenizin durumuna göre 12-15 dak. pişirilir.
- Mümkünse tüm zeytinyağlılarda olduğu gibi tencerenin ılıması beklenir ve kapak açılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder