23 Ekim 2011

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MALZEMELER:
  • 500-600 gr. kadar incelerinden pırasa
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 kahve fincanı kadar zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kahve fincanı prinç
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI:
  1. Pırasalar ayıklanır, yıkanır, 2-3 cm. uzunluğunda ister düz ister açılı olarak doğranır ve üzerini örtecek kadar kaynar su dökülür. En az 10-15 dak. mümkünse 20-25 dak. bekletilir. 
  2. Zeytinyağ düdüklü tencerede kızdırılır doğranmış soğan eklenir ve orta ateşte pembeleştirilir.
  3. Kırmızı biber eklenir.
  4. Para para doğranmış havuç eklenir ve karıştırılır.
  5. Pırasalar kaynar sudan çıkarılıp eklenir.
  6. Tuz, şeker limon suyu eklenir.
  7. En üstüne yıkanmış prinç serpilir.
  8. Pırasayı örtecek kadar kaynar su eklenir.
  9. Düdüklünün pimi çıktıktan sonra arzuya göre veya düdüklü tencerenizin durumuna göre 12-15 dak. pişirilir.
  10. Mümkünse tüm zeytinyağlılarda olduğu gibi tencerenin ılıması beklenir ve kapak açılır.
         Afiyet şeker bal olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder