5 Mart 2013

HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK

Afiyet olsun gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı bir börek yiyip de tarif almayan olmuyor.

MALZEMELER:
  • 1 Kg. yufka
  • 300 Gr. haşhaş
  • 1 Su bardağı sıvı yağ

  • 2 Soğan
  • Zeytinyağ
  • Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
  • 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2-3 Su bardağı haşlanmış mercimek
  • Biraz tuz
İÇİN HAZIRLANIŞI:
  1. Mercimek haşlanır.
  2. Soğanlar doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
  3. Baharatlar atılır ve karıştırılır.
  4. Ocağın altı kapatılır, ceviz, haşlanmış mercimek ve biraz da tuz ilave edilip karıştırılır.
BÖREİN HAZIRLANIŞI:
  1. 1Ssu bardağı yağla haşhaş tahin kıvamında olacak şekilde ezilerek karıştırılır.
  2. Bir yufka açılır haşhaşla yağ karışımından hemen hemen her yerine gelecek şekilde sürülür
  3. Haşhaşın kıvamı yoğun olduğu için kolay sürülemezse yufkanın üzerine biraz su serpin ve elinizle sürünki haşhaş yayılabilsin. NOT: Sakın suyu önceden haşhaşa inceltmek amacıyla karıştırmayın bir süre sonra daha da koyulaşıyor.
  4. İkinci yufkayı birincinin üzerine serin ve aynı şekilde haşhaşlayın.
  5. İki kat olan yufkayı 12 eşit üçgen parça çıkacak şekilde kesin.
  6. Hazırladığınız içden ikişer yemek kaşığı kadar koyup yukarıdaki şekilde kıvırın.
  7. Tepsiye dizin üzerine fırçayla ince bir kat zeytinyağ sürün .
  8. 240C de sıcak fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
  9. Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder