5 Mart 2013

TURŞU


Turşu için ölçülü güzel bir tarif buldum ben yaptım bayıldılar siz de deneyin.

MALZEMELER:
  • 5 Kg.lık bir adet cam kavanoz
  • Lahana,
  • Kornişon salatalık
  • Biber
  • Yeşil veya biraz sararmış domates
  • Kereviz sapından pancar sapına kadar arzu ettiğiniz hertürlü sebze
  • 1 Avuç kadar üzüm
  • 1 Baş sarımsak
  • 1 Büyük çay bardağı (ajda) turşuluk tuz
  • 1 Büyük çay bardağı sirke
  • 1 Tatlı kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI:
  1. Tüm sebzeler yıkanır, salatalık, domates ve biberler yorgan iğnesiyle delinir, lahana ve diğer büyük sebzeler doğranır.
  2. Sarımsaklar soyulur ve yıkanır.
  3. Cam kavanoza sarımsak, üzüm ve diğer sebzeler kat kat konur.
  4. Ayrı bir yerde soğuk su, tuz ve sirke karıştırılarak sebze dolu kavanoza dökülür.
  5. Kavanoz kapatılır.
  6. Ertesi gün suyu azalmış mı diye kontrol edilir azaldıysa sebzeleri örtecek kadar su eklenir.
  7. Turşu yaklaşık bir ay kadar serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder