29 Nisan 2013

MİDYE BÖREK


PEYNİRLİ MİDYE BÖREK

HAŞHAŞLI MİDYE BÖREK
 
MALZEMELER:
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su

İÇ:
Tarifin orjinali patatesli ama ben bir kere peynirli bir kere de mercimekli yaptım. (bkz. Haşhaşlı Börek)
3-4 Adet patates haşlanır, çatalla ezilir. Biraz zeytinyağında kavrulmuş bir soğanın üzerine konulur. Tuz, pulbiber, karabiber eklenir karıştırılır.


HAZIRLANIŞI:
  1. Tereyağ eritilir, zeytinyağ ve su eklenerek bir taşım kaynatılır.
  2. Bir yufka açılır üzerine yağ hiç kuru yer kalmayacak şekilde serilir.
  3. Yufka dört eşit parça olacak şekilde kesilir.
  4. Şekil 1'deki gibi iki parmak yardımıyla yufka büzdürülür. İki uç birleştirilir.
  5. Orta kısma hazırlanan iç konur.
  6. Şekil 2'deki gibi sarılır. Ters çevirip tepsiye dizilir.
  7. Üzerine ince bir tabaka yağ+su karışımı sürülür.
  8. Sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
 

2 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK HARİKA BİR BLOG İZLEMEKTEYİM SİZİ
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  2. Böreğin modelini çok beğendim .şekil 1 ve 2 yi merak ettim şimdi. Zira midye şeklini vermek önemli,açıklarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil