29 Nisan 2013

HAVA ABLA'MIN MUHTEŞEM PRİNÇLİ ENGİNAR DOLMASI


HAVA ABLA'MIN YAPTIĞI PRİNÇLİ ENGİNAR DOLMASI
BENİM YAPTIĞIM PRİNÇLİ ENGİNAR DOLMASI

MALZEMELER:
  • 4 Adet enginar
  • 1 Su bardağı prinç
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ+1 limon suyu+biraz tuz
HAZIRLANIŞI:
  1. Enginarların üst kısımlarını 1-1.5 cm. kadar kesin. Alt sapını kesin ve alt yapraklarını koparın.
  2. Enginarların ortasındaki tüy ve dikenlerini bir kaşık yardımıyla oyun.
  3. Bir yandan soyulmuş enginarları limonlu suda bekletin, hepsi bitince sudan alın yıkayın.
  4. Diğer tarafta yıkanmış princi,  2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, ince ince doğranmış yeşil soğan, dereotu ve tuzu karıştırın.
  5. Oyulmuş enginarların ortalarını ve yapraklarının aralarını prinçli içle doldurun.
  6. Doldurulmuş enginarları tencereye yerleştirin. 1 çay bardağı zeytinyağla 1 limon suyunu ve tuzu çırpıcı ile çırpın ve enginarların üzerine dökün.
  7. Enginarların en dış yapraklarının üzerine kadar kaynar su doldurup önce biraz hararetli ateşte sonra kısık ateşte pişirin. Ara ara suyu bitmiş mi diye kontrol edin prinçlerin pişmesi 1-2 saat kadar sürüyor.
  8. Piştikten sonra üzerini dereotu ile süsleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder