HAVA ABLA'MIN YAPTIĞI PRİNÇLİ ENGİNAR DOLMASI |
BENİM YAPTIĞIM PRİNÇLİ ENGİNAR DOLMASI |
- 4 Adet enginar
- 1 Su bardağı prinç
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4-5 dal yeşil soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ+1 limon suyu+biraz tuz
- Enginarların üst kısımlarını 1-1.5 cm. kadar kesin. Alt sapını kesin ve alt yapraklarını koparın.
- Enginarların ortasındaki tüy ve dikenlerini bir kaşık yardımıyla oyun.
- Bir yandan soyulmuş enginarları limonlu suda bekletin, hepsi bitince sudan alın yıkayın.
- Diğer tarafta yıkanmış princi, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, ince ince doğranmış yeşil soğan, dereotu ve tuzu karıştırın.
- Oyulmuş enginarların ortalarını ve yapraklarının aralarını prinçli içle doldurun.
- Doldurulmuş enginarları tencereye yerleştirin. 1 çay bardağı zeytinyağla 1 limon suyunu ve tuzu çırpıcı ile çırpın ve enginarların üzerine dökün.
- Enginarların en dış yapraklarının üzerine kadar kaynar su doldurup önce biraz hararetli ateşte sonra kısık ateşte pişirin. Ara ara suyu bitmiş mi diye kontrol edin prinçlerin pişmesi 1-2 saat kadar sürüyor.
- Piştikten sonra üzerini dereotu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder