29 Nisan 2013

PATLICAN KÖZLEMELİ YOĞURTLU SALATA

PATLICAN KÖZLEMELİ YOĞURTLU SALATA
MALZEMELER:
  • 1 Kg. Patlıcan
  • Bir tutam dereotu
  • 1-2 Yemek kaşığı mayonez
  • 1 Yemek tabağı dolusu katı kıvamlı yogurt
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 Çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
  1. Patlıcanlar güzelce közlenir, kabukları soyulur ve ince ince doğranır. (İsterseniz çatalla da ezebilirsiniz.)
  2. Yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve doğranmış dereotu bir kase içinde çırpıcı ile karıştırılır.
  3. Patlıcanlar yoğurda eklenir ve karıştırılır.
  4. Buzdolabında muhafaza edilir ve soğuk olarak servis yapılır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder