Pıt Pıt Yemeği bizim yörede biraz sulu ve özlü olur |
Pıt Pıt kısırlık buğdaydan ince irmikten kalın olur
|
- 1 Yemek kaşığı tereyağ isterseniz biraz zeytinyağ ekleyebilirsiniz,
- 2 Adet orta boy soğan,
- 2 Adet biber,
- 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
- 1 Yemek kaşığı salça,
- Bolca kaynar su dök,
- 1 çay bardağı ıslanmış mercimek
- 1 Su bardağı pıt pıt (kısırlık buğdaydan ince irmikten kalın olmalı Hatay yöresel ürünler satan yerlerde mevcut)
- 1 Tatlı kaşığı tuz,
- 1 Tane küçük küçük doğranmış patates
SOKRAÇ İÇİN:
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 1 Soğan
- 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
- Büyükçe tercihen bakır bir tencerede tereyağ eritilir isterseniz biraz zeytinyağ da ekleyebilirsiniz.
- Soğanlar ve biberler ince ince doğranıp yağda sık sık karıştırarak pembeleştirilir.
- Kırmızı toz biber ve salça eklenip kavrulur.
- Yaklaşık 1,5-2 lt. kadar kaynar su eklenir.
- Önceden ıslatılmış mercimek ve ayıklanmış pıt pıt eklenir.
- Tuz eklenir.
- 1,5 Saat kaynatılır. Pıt pıtların sadece pişmesi yeterli değil özünün de çıkması ve yemeğin suyuna kıvam vermesi gerekir.
- Küçük küçük doğranmış patatesler de eklenir ve pişene kadar kaynatılır.
Tereyağında soğan |
Sokraça kırmıızı biber eklendikten sonra işte böyle köpürtülür. |
- Üzerine ayrı bir tavada tereyağ eritilir.
- Küçük küçük sotelenmiş soğan pembeleştirilir.
- Kırmızı biber eklenir ve yemeğin üzerine dökülür. Yemeğe oldukça yoğun bir lezzet verir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder