13 Kasım 2010

KREM KARAMEL

   
MALZEMELER

  •       Küçük bir kase toz şeker
  •       1 çay bardağı su
  •       1/2 limon suyu 
  •       1 lt. süt
  •       1 kase toz şeker
  •       1 paket vanilin
  •       8 yumurta

HAZIRLANIŞI

1-Şekeri,suyu ve limon suyunu çelik bir tencerede orta ateşte erit. Karamel rengini alınca ısıya dayanıklı cam veya   seramik kaplara ikişer çorba kaşığı kadar koyup tüm kasenin dibini ve yanlarını kaplamasını sağlayın.

2-Sütü ve toz şekeri kaynamak üzere ocağa koyun. İyice ısınınca vanilini ekleyin.

3-Büyük bir kapta yumurtaları mikserle 2-3 dakika çırpın. Bir yandan mikserle çırparken bir yandan da sıcak olan sütü azar azar ekleyin. Hazırladığınız karışımı önceden karamellediğiniz kaplara dökün.

4-Kaseleri benmari usulü ( yarısına kadar su dolu) tepsinin içine yerleştirin ve 180 C de 1 saat pişirin. Yüzü fazla kızarmasın diye alüminyum folyo ile örtebilirsiniz. Soğuyunca buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra bıçakla kenarlarını çizip ters çevirip servis yapın.

Afiyet şeker bal olsun.

1 yorum:

  1. Mükemmel krem karamel tarifimi mutlaka deneyin 20 yıldır bu tarifi yapıyorum yiyip de tarif almayan yok.

    YanıtlaSil