2 Haziran 2013

ÇİLEK REÇELİ

Kusura bakmayın, bu Osmanlı çileklerini koyup canınızı çektirdiysem hakkınızı helal edin ben de herzaman bulamıyorum bahçesi olan akrabalarım veriyor sağolsun ama bu çilekler gelmeseydi bu yaz Ereğli'ye gitmeyi düşünüyordum bence bir hafta sonu tatili olarak gidilip gezilip çilek alınabilir.
 
 

MALZEMELER:
  • İstediğiniz kadar çilek
  • Çileğin hacim ölçüsü kadar toz şeker,
  • 1/2 Limon

HAZIRLANIŞI:
  1. Çilekler ayıklanır, yıkanır ve suyunun süzülmesi için tercihen kevgir üzerinde iyice beklenir.
  2. Çilek reçelini büyükçe bir tencerede yapmanız tavsiye olunur kaynarken köpüren reçelinizin taşmaması için. Çilekleriniz kadar toz şeker bir tencereye bir kat çilek bir kat toz şeker olacak şekilde konur ve sulanması için en az 3-4 saat hatta bu işlem akşam yapıldıysa sabaha kadar biraz serin bir yerde tencere kapalı olarak bekletilir. Sulanan çilekler yukarıdaki görünümü alır.
  3. Kaynamaya başladıktan sonar altı kısılan çilekleriniz 30-40 dak. sonra reçel haline dönüşecektir. Reçel kaynarken sıcak olduğu için hala cıvıkmış gibi durur bu size yanıltmasın kıvamını tam olarak anlayabilmekiçin bir tabağa alın biraz soğuyunca asıl kıvamı belli olacaktır.
  4. Limon suyunu ekleyin ve 2 dak. daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  5. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın iyice soğuduktan sonra cam bir kavanoza alın ve serin bir yerde muhafaza edin. Evinizde özellikle yaz aylarında muhafaza edebileceğiniz serin bir yer yoksa buzdolabında muhafaza edin.
 

1 yorum:

  1. tam mevsimi ellerinize sağlık.
    blogunuzun ismi dikkatimi çekti çok şirin bir ismi olmuş.
    takipteyim, bekliyorum bende..:)
    http://sadeheceler.blogspot.com/

    YanıtlaSil